Главная » 2010 » Август » 13 » Способи укладання контракту
09:25
Способи укладання контракту
Способи укладання контракту визначаються Замовником з урахуванням складності особливостей будівництва об’єкта, можливостей конкурсного вибору Підрядника, організаційно-правової форми контракту, інших подібних чинників.
Укладання контракту може здійснюватися шляхом прямих переговорів між сторонами, відкритих або закритих торгів.
Прямі переговори, як правило, не припускають конкурсного добору Підрядника. Вони проводяться у випадках недоцільності організації торгів.
Учасниками прямих переговорів, що домовилися про укладання контракту, як правило, укладається перед контрактна угода (протокол намірів), у відповідності з якою вони беруть зобов’язання укласти контракт у подальшому на умовах, що передбачені цією угодою (протоколом намірів).
На основі перед контрактної угоди учасники планують свою діяльність, здійснюють підготовчу роботу для укладання контракту, готують необхідну документацію, розміщують замовлення на матеріали, устаткування, укладають аналогічні угоди з субпідрядниками та постачальниками.
Перед контрактні угоди є обов’язковими для виконання. Якщо одна із сторін без вагомих основ, обговорених в угоді, ухиляється від укладання контракту, інша сторона вправі звернутися в господарчий суд із позовом про компенсацію понесеного збитку.
До складу Загальних положень контракту доцільно включати такі статті:
1. Визначення і терміни (розкривається значення основних термінів і понять, що вживаються в контракті, із метою виключення надалі їх різного тлумачення сторонами і недопущення розбіжностей. Окремі визначення підлягають конкретизації).
2. Предмет контракту (Визначаються роботи і послуги, замовлення на виконання яких видається Підряднику).
3. Ціна предмету контракту (визначається розмір договірної ціни, можливість і умови її коригування в ході виконання робіт).
4. Строки виконання робіт.
5. Розрахунки і платежі.
6. Проектна документація.
7. Зміни проектної документації й обсягів робіт у процесі будівництва.
8. Будівельний майданчик.
9. Матеріально-технічне забезпечення.
10. Субпідрядні організації.
11. Страхування ризиків.
12. Виконання робіт.
13. Контроль якості робіт, матеріалів, устаткування.
14. Робоча сила (залучення для виконання робіт робочої сили у достатній кількості і з відповідною кваліфікацією є обов’язком Підрядника. Замовник відповідає за залучення робочої сили, необхідної для виконання його зобов’язань).
15. Здача і приймання робіт.
16. Гарантійні терміни експлуатації об’єкта.
17. Фінансові гарантії.
18. Матеріальна відповідальність і звільнення від неї.
19. Розв’язання суперечок і господарчій суд (для розв’язання суперечностей які сторони не можуть вирішити самостійно, вони звертаються до послуг незацікавлених консалтингових організацій (при взаємній домовленості) або з позовом в господарчий суд).
20. Призупинення робіт і розірвання контракту.
Зазначений перелік статей є зразковим і сторони уточнюють його з урахуванням конкретних особливостей будівництва і взаємних домовленостей.
Просмотров: 1632 | Добавил: pedchenko | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]