Главная » 2010 » Июль » 30 » Історія розвитку зарубіжного будівництва
15:18
Історія розвитку зарубіжного будівництва
Історія розвитку будівництва бере свій початок з найдавніших часів і нерозривно пов’язана з історією розвитку людського суспільства.
Ще у стародавні часи (близько 2 млн. років тому) первісна людина побудувала собі житло – споруду зі стінами, входом, а іноді із каркасом і дахом, заклавши принципові елементи будівель майбутнього. Для спорудження житла використовували каміння, дерево, кістки мамонта, глину. А сьогодні, в цих країнах світу, споруджені величезні будівлі – адміністративні, багатоповерхові житлові будинки, унікальні інженерні споруди і собори, промислові і гідротехнічні об’єкти та багато-багато інших споруд, що засвідчують великий розвиток науки і техніки, талант зодчих-будівельників.
Мистецтво спорудження будівель і споруд за законами корисності, міцності і краси завжди було пов’язане з вирішенням різних технічних, естетичних і економічних завдань. Кожна історична епоха по-своєму вирішувала ці завдання на рівні технічного прогресу свого часу, відповідно до своїх ідеалів. Про це свідчать пам’ятки будівництва, які дійшли до нас.
Найдавніші люди (40000-1500 рр. до Р. Х.) жили у печерах та інших природних укриттях. Поступово вони почали будували зручніші житла та інші будівлі, використовувати дерево, глину, камінь.
Першими будівлями слід вважати житла зі шкур тварин, натягнуті на дерев’яні жердини. У деяким місцевостях, де бракувало деревини, використовували кістки тварин (в основному мамонта). Близько 6000 р. до Р. Х. люди почали зводити житла з сирої цегли та дерева. Стіни штукатурили (тинькували) і розписували рослинними фарбами. Долівка була земляною або вкривалася соломою чи шкурами тварин. Столи і ліжка також були зроблені із цегли.
Поселення первісної людини

Поселення первісної людини
Просмотров: 1061 | Добавил: pedchenko | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]