Главная » 2010 » Март » 1 » Форми відтворення основних фондів народного господарства будівельною галуззю
23:57
Форми відтворення основних фондів народного господарства будівельною галуззю
Основні фонди народного господарства повинні безперервно розширюватися, оновлюватися та вдосконалюватися. Цей процес називається відтворенням основних фондів. Головні форми відтворення основних фондів для народного господарства: нове будівництво, розширення, реконструкція та технічне переобладнання діючих підприємств.
До нового будівництва (новобудови) належить будівництво підприємства (черги), будівлі, споруди на нових земельних ділянках (майданчиках) за первісним проектом, затвердженим у встановленому порядку. Воно вважається новобудовою до завершення будівництва та введення в дію на повну проектну потужність. Якщо у період будівництва переглядається проект до введення в дію потужностей, що забезпечують випуск основної кінцевої продукції, то продовження цього будівництва за зміненим проектом відноситься також до новобудови.
Якщо проектно-кошторисна документація на житлове та комунальне будівництво, об'єкти освіти, культури й охорони здоров'я розроблена окремо, незалежно від документації на будівництво підприємства, то новобудовами є: сукупність об'єктів невиробничого призначення, спорудження яких передбачено проектом комплексної забудови; окремі будівлі або споруди (житловий дім, школа, театр тощо).
До розширення діючих підприємств належить будівництво другої та наступної черг будівництва; додаткових виробничих комплексів і виробництв па підприємстві; додаткових нових допоміжних та обслуговуючих виробництв на території діючого підприємства; збільшення пропускної спроможності діючих допоміжних та обслуговуючих виробництв, господарств і комунікацій па території діючого підприємства або на майданчиках, що прилягають до неї.
Реконструкція діючих підприємств - це оновлення основних фондів па новій технічній базі. До реконструкції підприємства відносяться повне або часткове переобладнання і переустаткування виробництва, що здійснюються за єдиним проектом (без будівництва нових і розширення діючих цехів основного виробничого призначення, але з будівництвом при необхідності нових і розширенням діючих об'єктів допоміжного та обслуговуючого призначення) із заміною морально застарілого та фізично зношеного обладнання, механізацією й автоматизацією виробництва, усуненням диспропорцій у технічних ланках і допоміжних службах. Мета реконструкції - збільшення обсягу виробництва на базі нової, досконалішої технології, розширення асортименту або підвищення якості продукції, а також поліпшення інших техніко-економічних показників із меншими затратами та в коротші строки, ніж при будівництві нових підприємств. Реконструкція діючого підприємства може здійснюватися також із метою зміни профілю підприємства та організації виробництва нової продукції па існуючих виробничих площах.
Залежно від обсягів та ступеня оновлення основних фондів реконструкція може бути трьох видів: повна (докорінна), часткова та мала.
Технічне переобладнання - це здійснення відповідно до планів технічного розвитку виробництва на діючому підприємстві (без розширення наявних виробничих площ) заходів щодо підвищення сучасних вимог технічного рівня окремих дільниць виробництва шляхом впровадження нової техніки та технології, механізації й автоматизації виробничих процесів.
При технічному переобладнанні модернізується та заміняється застаріле й фізично зношене обладнання новим, більш продуктивним, поліпшуються організація праці та структура виробництва, ліквідуються вузькі місця. Мета технічного переобладнання - всебічна інтенсифікація виробництва, підвищення продуктивності праці, виробничих та інших техніко-економічних показників роботи підприємства, поліпшення умов і організації праці, зниження собівартості продукції, що випускається.
Просмотров: 2038 | Добавил: pedchenko | Теги: управління, форми | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
06.04.2010
1. desnareeric [Материал]
Развитие производства не стоит на месте, совершенствуется и технология производства болтов. Вместе с тем развитие технологий изготовления материалов для болтов постепенно вбирает в себя все современные достижения в этой области, что, несомненно, способствует улучшению качества и прочности болтов.

Вы можете обратиться к нашему каталогу и заказать интересующую Вас продукцию, выгодно приобрести по самым приемлемым ценам любую продукцию из предоставленного каталога.
Все предоставленные болты имеются в наличии.
Мы гарантируем долговечность и надежность болтов, приобретенных в нашем магазине!
Правильно подобранные болты — это гарантия качества выполняемых строительных, электротехнических, такелажных и многих других видов работ, поэтому мы предлагаем нашим клиентам богатый ассортимент болтов - лучших в своем классе. Мы работаем с самым современным крепежем и отлично зарекомендовавшими себя технологиями.


Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]