Главная » 2009 » Июль » 6 » 1.5.7 Несучі каркаси промислових будівель - Ферми-
18:22
1.5.7 Несучі каркаси промислових будівель - Ферми-
Ферми залежно від форми можуть бути сегментними та безрозкісними (рис.1.16, а,б). Для будівель прогоном 18000 мм і більше застосовують залізобетонні попередньо напружені ферми з бетону класів В30-В50. Ферми кращі від балок за наявності різних санітарно-технічних і технологічних мереж, що зручно розташовуються у міжфермовому просторі, а також при значних навантаженнях від підвісного транспорту.


Установлюють ферми на залізобетонні колони або на підкроквяні ферми. Для кріплення ферм до колон (підкроквяних ферм), а також плит покриття, рам ліхтаря, зв’язків у фермах передбачено відповідно сталеві закладні деталі.

Збірні залізобетонні ферми
Підкроквяні ферми (балки) застосовують у покриттях одноповерхових багатопрогінних промислових будівель (рис.1.17) для обпирання ферм чи балок покриття в тих випадках, коли крок крайніх рядів колон складає 6000 мм, а крок колон середніх рядів – 12000 мм. Їх установлюють уздовж будівель безпосередньо на колони, з котрими скріпляють шляхом зварювання закладних деталей. Усі ферми (балки) мають однакову довжину – 12000 мм. Підкроквяні ферми (балки) армують попередньо напруженою дротовою або стрижневою арматурою і виготовляють із бетону класів В30-В50.
Просмотров: 3594 | Добавил: pedchenko | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]