Главная » 2009 » Июнь » 28 » 1.5.1 Несучі каркаси промислових будівель
12:14
1.5.1 Несучі каркаси промислових будівель

Каркас одноповерхових промислових будинків складається з поперечних та поздовжніх елементів, які утворюють рамну конструкцію (рис.1.7). Поперечні рами компонуються з колон і несучих конструкцій покриття – балок та ферм. Поздовжні елементи каркаса – фундаментні балки, підкроквяні конструкції, плити покриття – забезпечують стійкість будови і сприймання вітрових навантажень та гальмівних зусиль кранового устаткування.

Каркаси одноповерхових будівель виконуються залізобетонними, металевими або змішаними. На елементи каркаса діє комплекс силових впливів, які виникають від постійних і тимчасових навантажень. Вони повинні відповідати вимогам міцності, стійкості та довговічності.

Жорсткість і стійкість будівель досягається встановленням систем вертикальних та горизонтальних зв’язків (в'язей). Так, для зниження і перерозподілу зусиль, що виникають в елементах каркаса від температурних та інших впливів, будівлю розбивають на температурні блоки довжиною, не більшою ніж 72 м, і всередині кожного блока влаштовують вертикальні зв’язки між колонами: при кроці колон 6 м – хрестові, при кроці колон 12 м – портальні (рис.1.10).

Металеві в'язі та спарені колони на температурних швах


Просмотров: 4130 | Добавил: pedchenko | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]